Како правилно да користите електрична четка за заби?

Електричните четки за заби станаа средство за орално чистење за многу луѓе во последниве години и често може да се видат на ТВ мрежи или веб-страници за пазарење, вклучително и улични реклами.Како алатка за четкање, електричните четки за заби имаат посилна способност за чистење од обичните четки за заби, кои можат ефикасно да го отстранат забниот камен и калкулусот и да спречат орални проблеми како расипување на забите.

Како правилно да користите електрична четка за заби (3)

Но, откако ќе купимеелектрична четка за заби, мора да внимаваме на неговата правилна употреба.Затоа што ако се користи неправилно, тоа не само што ќе предизвика забите да бидат нечисти, туку и ќе ги оштети забите доколку неправилно се користат подолго време.Еве детално резиме на процесот на користење на електричните четки за заби, како и неколку работи на кои треба да се внимава во обични времиња.Ајде да погледнеме.

Процесот на користење електрична четка за заби: Поделен е во 5 чекори:

Прво треба да ја инсталираме главата на четката, да обрнеме внимание на истата насока како копчето на трупот и да провериме дали главата на четката цврсто се вклопува по инсталацијата.

Вториот чекор е да ја исцедите пастата за заби, да ја исцедите наглавата на четкатаспоред вообичаеното количество паста за заби, обидете се да ја исцедите во празнината на влакната, за да не биде лесно да падне.

Третиот чекор е да ја ставите главата на четката во устата, а потоа да го вклучите копчето за вклучување на четката за заби за да ја изберете брзината (пастата за заби нема да се тресе и прска).Електричните четки за заби обично имаат повеќе брзини за избор (притиснете го копчето за вклучување за да се приспособите), силата ќе биде Различно е, можете да изберете удобна брзина според вашата сопствена толеранција.

Како правилно да користите електрична четка за заби (2)
Како правилно да користите електрична четка за заби (1)

IPX7 Водоотпорна Sonic ротациона електрична четка за заби за полнење за возрасни

Четвртиот чекор е четкање на забите.При четкање на забите треба да се внимава на техниката, а се препорачува да се користи методот на четкање Пастер.Електричната четка за заби обично автоматски се исклучува за две минути, а потсетникот за промена на зоната веднаш се прекинува на секои 30 секунди.При четкање, поделете ја усната шуплина на четири дела, горе-долу, лево и десно, за возврат исчеткајте ја на своето место и на крајот лесно исчеткајте ја облогата на јазикот.Четката за заби автоматски ќе се исклучи по 2 минути.

Последниот чекор е да ја исплакнете устата по четкањето и да ја исплакнете пастата за заби и другите остатоци што останале на четката за заби.По завршувањето, четката за заби ставете ја на суво и проветрено место.

Горенаведеното е процесот на употреба на електрична четка за заби, со надеж дека ќе им помогне на сите.Оралната нега е долготраен процес кој бара не само да се избере вистинската електрична четка за заби, туку и да се користи вистинскатаелектрична четка за заби.Сфатете го секое четкање сериозно за поздрави заби.


Време на објавување: 14-ти февруари 2023 година